PengiunPit

Az új-generációs linux közösség
pit_logo_black
1024
logo_short-noise-cut.svg

Zoli

Linux Mind
Az elsődleges célom az, hogy egy új generációnak mutassam meg, hogy a GNU/Linux rendszerek tökéletesen alkalmasak az otthoni számítógépünk alapvető feladatainak ellátására, és még sokkal többre is. Facebook, YouTube, Skype, böngészés, kapcsolattartás, szórakozás. Ehhez ma már nincs szükség egy feleslegesen drága és potenciális veszélyforrásokat tartalmazó rendszerre. A GNU/Linux rendszer mindent tud amit a konkurensei, és ráadásul ingyen!

Beni

Stradus
A Linux alatti gaming régebben nagy mumusnak számított, és a köznyelvek szerint még továbbra is közel lehetetlen. Ezen a sztereotípián igyekszem változtatni a Twitch csatornám (TheStradus) segítségével, hogy megmutathassam, mikre is képes a Linux, ha játékról van szó, akár natívan akár valamilyen közvetítői réteg (pl. Wine/Proton) segítségével! Azok számára akiknek pedig nincs idejük / energiájuk játszani otthon, remélhetőleg kellemes kikapcsolódást nyújthatnak az esti videójáték streamjeim!

Mi az a PenguinPit? 

 

A PenguinPit ötletét, közösen találtuk ki Benivel, aki a TheStradus Twitch csatornát üzemelteti. Mivel a nézeteink, és az elképzeléseink 98%-ban átfedésben voltak, ezért elkezdtünk gondolkozni azon, hogy miként is tudnánk megreformálni, újra értelmezni a magyar linuxos közösséget?  

Ekkor merült fel egy olyan hely ötlete, ami a lehető legbarátságosabb, legsegítőkészebb, valamint mentes azoktól a tipikus felsőbbrendűségi képzetekkel rendelkező egyénektől, akik elriasztják azokat az amúgy értelmes, csak kezdő felhasználókat, akiknek elege van a vírusokból, lefagyásokból, és kémprogramokból. A PenguinPit jelenleg egy nyílt Discord közösségből áll, ahová mindenki feljöhet tanácsot, útba igazítást kérni.  

A közösség, az indulása óta egészen népszerű. Pár hónap után, egy nagyon szuper kemény mag alakult ki a szerveren, akik napi szinten segítenek egymásnak és az ide tévedőknek, a legjobb tudásuk szerint. Távlati terveink közt szerepel egy közösségi weboldal is, ahol számos kiváló integrált social funkció elérhető lesz, és még jobban össze tudja majd fogni a kezdőket. Legfőképpen a Google kereső indexelés miatt, hiszen hiába van egy kiváló platformunk, mint a discord, ha nem indexeli a legnagyobb keresőszolgáltató. Maga a program ugyan kiválóan használható, remek beépített keresővel rendelkezik, ami kiváló hatékonysággal működik de egy kezdő aki nem tud ennek a közösségnek a létezéséről, sajnos nem kap megoldást a keresőtől. 

Sokan azt hiszik mi vagyunk a PengiunPit (Beni és Zoli). Pedig ti vagytok! A ti közösségetek, a nektek épített hely, ahol új modern formában folyhat a beszélgetés, eszmecsere, és más kezdő – haladó Linuxos kollégák segítése! Mi csupán a folyó két partja vagyunk, akik nem túl szigorú, de határozott moderáció szerint a helyén tartja a vizet!