Miért szeretem annyira a Linux közösséget, és főleg a szabad szoftver mozgalmat? Mert hiszem azt, hogy a szoftver szabad, és mindenkié. Szeretem, hogy a fejlesztők többsége azért fejleszt a szabadidejében, hogy a világot jobbá tegye, és nem a pénzért. A mindig nagyobb és több pénzért. (Tudom kicsit hippi, és utópisztikus gondolkodás)

Szeretem azt, hogy ellentétben más rendszerekkel, ez a közösség nem elidegenít, és szétszeparál, hanem épp ellenkezőleg, összehoz, közösséget kovácsol a közös ügyek, hasonló problémák és megoldások mentén. Szeretem, hogy az Open Source közösség nyitott, és önzetlen. Olyan mint egy nagy család. Védi segíti és támogatja az ifjait, és segít nekik kiteljesedni.

Szeretem, hogy a rendszerem nem korlátoz, és nem büntet felesleges, érthetetlen és idegesítő dolgokkal. Szeretem, hogy a rendszerem nekem dolgozik, nem egy nagyvállalatnak. Szeretem, hogy a rendszeremet szétszedhetem, összerakhatom bármikor, bármilyen formában másolhatom és terjeszthetem, és ezt a rendszer alkotói nem, hogy büntetik, hanem kifejezetten kérik is!

Szeretem, hogy villám gyors, hogy nem hemzseg a kártevőktől, és biztonságban érezhetem magam, és az adataim alatta. Szeretem, hogy sosem unatkozok mellette, folyamatosan tanulásra, és új dolgok megismerésére ösztönöz, hogy el tudom mondani, hogy az én rendszerem egyedi. Mert a saját számízére szabhatom, nem csak a külső tulajdonságait, de a funkcionalitását is.

Szeretem, hogy rebellis, hogy bátran megy szembe az ‘egyen’ trendekkel, szeretem, hogy ha kell kimozgat a komfortzónámból, a kényelemből a megszokottból, csak azért, hogy aztán elmondhassam. “Ma is tanultam valami újat!