Az a baj véleményem szerint, hogy rossz a narratíva. Régen az volt, hogy “linux alatt nem lehet játszani”. És tényleg, ha a falbontónál meg a tetrisnél többet akartál, nem lehetett.

Aztán lett a wine, és jött, hogy vééért izzadva, wine-al glitchesen lehetett pár játékkal játszani, tehát “linux alatt nem lehet játszani”.
Aztán lett az, hogy egy csomó játékkal egész jól lehetett már játszani wineal csak hát ugye ette az erőforrást nagyon, tehát “linux alatt nem lehet játszani”.
Aztán lett az, hogy már van Többszálas Wineunk, Lutrissal, PlayOnLinuxal, de bonyolult rákattintatni egy telepítő scriptre, és ha azt igényli a játék 1-2 kiegészítő programot alátenni, pl. mscorefonts, vcrun… stb. Ez bonyolult és macerás, tehát “linux alatt nem lehet játszani”.
Aztán jött az, hogy lett steamplay, ami alapból bétaként már támogat platinum szinten hivatalosan vagy 20 játékot, plusz ~ 2000-et nem hivatalosan 1 kattintásos telepítéssel, de még ez is púp az ember hátán, és bonyolult, mert nem megy a PUBG, a Foritnite, a R6, TEHÁT: “linux alatt nem lehet játszani”.

Tööööök mindegy, hogy mi lesz, vagy mi hova fejlődik, én úgy látom, hogy az emberi lustaságot, és nem akarást, semmilyen software developing nem fogja tudni kiváltani.